MODERN CONTEMPORARY Beginners

Terwijl House-muziek werd geboren in de "pakhuis" -feesten van Chicago, was het in New York waar de eerste House dansers elkaar op de feestjes ontmoetten. House dansen is een cultuur die vrijheid van meningsuiting, het samenzijn en de verbinding met muziek bevordert. In deze klas verkennen en breiden dansers hun bewegingsvocabulaire uit met behulp van verschillende oefeningen. Afgezien van voetenwerk, wordt ook de nadruk gelegd op het verkennen van verschillende texturen en benaderingen van de House dans. De opdrachten zijn altijd gericht op het verbeteren van het vermogen om te freestylen en het ontwikkelen van een persoonlijke stijl.


WhatsApp Image 2019-04-18 at 12.08.24.jpeg

Docent: Federica

Born and raised in Rome, Federica has been dancing and performing since her early age. Apart from being dance performer, choreographer and actress, she also co-founded dance collective The Espiral. She’s now based in Eindhoven and wants to share her experience with you.

Because dance is not just moving your body, Federica will encourage you to listen to your emotions, interpret your feelings and embrace it all in your movement.