HOUSE Advanced

Terwijl House-muziek werd geboren in de "pakhuis" -feesten van Chicago, was het in New York waar de eerste House dansers elkaar op de feestjes ontmoetten. House dansen is een cultuur die vrijheid van meningsuiting, het samenzijn en de verbinding met muziek bevordert. In deze klas verkennen en breiden dansers hun bewegingsvocabulaire uit met behulp van verschillende oefeningen. Afgezien van voetenwerk, wordt ook de nadruk gelegd op het verkennen van verschillende texturen en benaderingen van de House dans. De opdrachten zijn altijd gericht op het verbeteren van het vermogen om te freestylen en het ontwikkelen van een persoonlijke stijl.


Docent: Alesya

22489818_2091997814151706_8881170275342096632_n.jpg

Alesya Dobysh is geboren in Rusland en is een professionele danser, choreograaf en danspedagoog met meer dan 10 jaar ervaring. Hoewel ze voornamelijk dans georiënteerde dansstijlen doceert als House Dance en UK Jazz Fusion, is haar achtergrond zeer divers en omvat het ook Hiphop, Locking, Breaking en Hedendaagse technieken als Gaga. Haar benadering van lesgeven is uniek - naast basistechniek van de stijl richt ze zich ook op algemeen lichaamsbewustzijn in beweging en improvisatie.

Ze is wereldberoemd met prestaties als het winnen van House Dance Forever 2015, Random Circles 2018, finales op Just Debout 2016 en gastdanseres bij Flavourama 2016. Alesya is mede-oprichter van het collectief «MIJ» - het enige vrouwelijke team in Europa dat VK vertegenwoordigt in Jazzdans, verschillende shows maakt, samenwerkt met dansers uit Europa en Azië, feesten organiseert en meer.