DANCEHALL / All levels

De naam "dancehall" is ontstaan uit de danszalen van Jamaica, waar mensen samenkomen om te dansen. Het is een stijl vol cultuur, het omvat de dans, maar ook de muziek, mode en het eiland leven. Dancehall heeft specifieke stappen, maar als je eenmaal begint met het bedenken van je eigen choreografische combinaties dan ben je aan het freestylen. Alek, zelf oorspronkelijk uit Jamaica, behandelt de 'foundation grooves' en stappen begeleid door de verhalen die erbij horen. De klas is geschikt voor alle niveaus en leeftijden. Je leert jezelf te vermaken en te uiten met vertrouwen in de muziek.


Docent: Alek

image1.jpeg

Patasha 'Alek' Geerings begon al op jonge leeftijd met dansen en begon een professionele danscarrière toen ze nog maar 6 jaar oud was. Ze voegde zich bij The Kathy Levy Players die internationaal toerde tijdens shows en op 8-jarige leeftijd ging ze naar The Ashe Caribbean Performing Arts Ensemble & Academy. Ze was negen jaar actief lid van het Performing Arts Ensemble, waar ze in het theater optraden, en ook op internationale tournees.

Ze studeerde aan The Edna Manley Visual and Performing Arts College, waar ze Visual and Performing Arts studeert en cum laude afstudeerde. Haar focus verschoof toen naar het dancehall-genre, toen ze de behoefte aan onderzoek en tentoonstelling van het genre op een internationaal platform zag. Patasha verhuisde in 2018 naar Nederland waar ze aan de Dancehall-community bouwt.