BREAKDANCE Crew

Geboren uit worsteling en wanhoop in Bronx om wereldwijde populariteit en zelfs olympische status te bereiken. Breaking, ook mediaal bekend als "breakdance" wordt door velen beschouwd als het ware element van de Hip Hop cultuur.


Docent: Arjuna

DSC_0048.jpg

Arjuna begon met breaken in 2003. Eén maand voor de ‘Dutch Bboy Championship’ in 2007 besloot hij, samen met 10 andere, de crew Cypheractive te vormen. Hier werd Cypheractive uitgeroepen tot ‘Best upcomming crew’ van Nederland. Vanaf dit moment was Cypheractive een feit. In 2015 startte hij samen met Willem van Lieshout Cypher HQ. Met dit bedrijf stelde zij het doel om break en de achterliggende hiphop cultuur een stabiel platform te geven in ’s-Hertogenbosch. Cypher HQ is inmiddels het middelpunt van Breaking en Hiphop geworden in de stad en is uitgegroeid tot een geduchte speler in de lokale, nationale en internationale breaking scene. Momenteel bekleed Arjuna meerdere functies waaronder; Co-owner & organizer at Cypher HQ, Manager Cypher Dance Academy en Captain break community at On The One.

Daarnaast is hij docent bij verschillende instellingen, werkt hij op regelmatige basis als host of jurylid op battles, organiseert hij een aantal events per jaar en coached hij meerdere kids crews. Ook is hij nog steeds actief in de battle scene. Zo doet hij regelmatig mee aan nationale en internationale battles. Vorig jaar behaalde hij de tweede plaats bij de ‘Red Bull BC One Holland Cypher’ maar je zult hem vaker tegen komen op kleine events want daar voelt hij zich thuis!