BREAKDANCE Advanced

Geboren uit worsteling en wanhoop in Bronx om wereldwijde populariteit en zelfs olympische status te bereiken. Breaking, ook mediaal bekend als "breakdance" wordt door velen beschouwd als het ware element van de Hip Hop cultuur.

Als je de basis van Break onder de knie hebt en je bent toe aan iets nieuws, kom eens kijken bij de Break Advanced Class! Hier wordt gewerkt aan creatief te spelen met je moves zodat je meer originaliteit kunt toevoegen aan je persoonlijke stijl. Natuurlijk wordt ook aandacht besteed aan balans, kracht en muzikaliteit.


Docent: Niek

WhatsApp Image 2019-03-29 at 13.17.37.jpeg

Niek ging van het ontdekken van saltos op tractorbanden op het platteland van Brabant, naar een aantal van de grootste podia ter wereld. Hij word beschouwd als een van de meest invloedrijke bboys van zijn generatie, met veel solo titels, zoals Battle Of The Year, HipOpsession en R-16. Naast zijn rol als deelnemer is hij ook verantwoordelijk voor World Bboy Classic. De werelds belangrijkste 2vs2 breaking competitie, die ieder jaar plaatsvind in Eindhoven. Zijn ervaring in verschillende velden, zoals televisie, cinema en live optredens, heeft ertoe geleid dat hij nu de artistieke leiding vervuld van The Ruggeds.